Quasi 20

Marinva2014_infografiaCT_recortada
 Aquest estiu ha fet 19 anys que vaig fundar l’empresa Marinva. O sigui, quasi 20!!! Després de tot aquest temps, el que va començar per unes ganes de fer coses noves en el terreny de l’educació a través del joc, ha resultat ser una filosofia de vida. Hem treballat en les escoles i per a les escoles, amb les institucions, amb les empreses privades… en tots i cadascun dels projectes que hem desenvolupat el joc ha crescut amb nosaltres. Les possibilitats que ens ha donat, els resultats que hem descobert, el potencial que ens ensenya constantment, ens dóna el joc per tirar endavant de la seva mà.

Sí, ens agrada jugar, ens agrada comunicar, ens agrada transmetre valors, coneixement i experiències de forma lúdica, divertida, on cadascú és qui és i els moments per compartir fan la partida. Perquè jugant la gent s’entén.

En aquest context aprofito per compartir amb vosaltres l’entrevista al programa de ràdio que em van fer en Josep Maria Carrasco ja fa unes setmanes a “Tinc un pla secret”, coincidint amb aquests “quasi 20 anys” que em vaig embarcar per abastar un somni.

De petita sempre havia somiat en dedicar-me a la infància com a mestra, però va ser a la meva joventut, mentre estudiava magisteri, que vaig començar a fer voluntariat en un centre d’esplai al barri de Bellvitge, i aquesta experiència em va canviar la vida: vaig descobrir el poder transformador del joc, primer en l’àmbit infantil i educatiu i més endavant, com autèntica estratègia dins les organitzacions.

Els meus 18 anys a Bellvitge van ser tot un aprenentage. Allà vam inaugurar una de les primeres ludoteques de Catalunya i d’Espanya, un espai especialment equipat per jugar, amb jocs i joguines de tota mena, seleccionats acuradament i endreçats per edat i tipus. Amb les ludoteques vaig descobrir i aprendre a valorar la joguina com a objecte cultural: em van fascinar fins al punt que m’he dedicat a col·leccionar-ne de diferents tipus: baldufes i daus, especialment.

L’activitat lúdica em va ensenyar, des de la vivència significativa, la capacitat del joc de motivar, vincular i promoure canvis en les persones; millor dit, com una de les claus del desenvolupament de les persones, i aquests descobriments han esta la guia en la meva trayectoria personal i professional. I és així, com a partir de la meva experiència professional en el sector del lleure educatiu, la participació ciutadana i el joc és com neix el projecte empresarial de Marinva. El joc, entès com actitud lúdica, te molt a veure amb la capacitat emprenedora; perquè el joc és repte i qui no arrisca, sense por al fracàs i no emprèn, mai arriba a saber del que pot ser capaç.
Sens dubte, em sento una persona privilegiada, aquell somni, s’ha convertit amb una realitat què m’ha permès i em permet pertànyer al grup de persones que treballen en allò que estimen i els agrada: tot un luxe en el que el poder del joc té molt a veure!!

(Visited 50 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.