El Decàleg de l’Actitud Lúdica

He començat aquest 2021 escrivint sobre l’actitud lúdica, igual que vaig acabar el 2020. Perquè si alguna cosa he descobert que necessito (per poder navegar per aquest mar certament incert, i en plena tempesta) és actitud lúdica. Un bon antídot per superar la por i abraçar la incertesa que significa actuar amb llibertat, per viure el present, prendre decisions (fins i tot decisions arriscades), acollir les dificultats com a reptes, implicar-me amb passió al que és important per a mi, posar creativitat al dia a dia i mantenir la capacitat de sorpresa per saber gaudir de la bellesa que creix al meu voltant i a dins meu, igual que dins vostre.

Aquests 10 comportaments me’ls repeteixo com un mantra i per això vull compartir-los amb totes vosaltres.

Obro parèntesi: aquest any em proposo escriure, igual que ja vaig fer al meu llibre ¿Jugamos? referint-me a les persones. Persones jugadores, persones mestres, persones directives, persones nenes i persones nens. En definitiva, humanitat! I, per tant, escriuré en femení encara que això representi un esforç d’escriptura i de lectura, però que expressa la meva voluntat d’acollir de la mateixa manera totes les persones que em vulgueu llegir. Confio en la vostra comprensió. Tanco parèntesi.

Torno al mantra dels 10 comportaments i us ofereixo un regal que ha sortit espontàniament entre algunes de vosaltres. M’explico. Al cap de poc de llegir el llibre, Julia Iriarte em va confessar que s’havia imprès el decàleg i que el tenia a la vista al seu escriptori a tall de recordatori. Em va encantar la idea! Li vaig demanar si el podia publicar a la xarxa i així ho vaig fer. La meva sorpresa va ser que al cap de poc Olgeta Arrasate el va publicar en euskera, i després Luz Castro en gallec. I de mica en mica s’hi van afegir Margarida Trias, amb el català, Sheila Boudount, amb l’àrab, Jon Pasquier amb el francès i, últimament, Gabrielle Teixeira amb el portuguès i l’anglès, les seves dues llengües podríem dir que maternes.

I d’aquí ve aquest post, amb aquestes 8 llengües que parlen amb el llenguatge més proper als nostres cervells i als nostres cors.

Us proposo imprimir-vos el catàleg en la vostra llengua materna, la que més bé entén el vostre nen o nena interior i tenir-lo molt a prop, a tall de recordatori per al cos i per a l’ànima.

(Visited 493 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.